nedelja, 22. januar 2017

Epile-pri-psi(h),ja!

Hudomušnemu naslovu je botrovalo ne tako smešno ozadnje srečne zgodbe iz dežurstva. Ker stranka, ki me je klicala ni dobila bližjega dežurnega veterinarja se je obrnila name.
Psička je bila v statusu epilepticusu, to je v epileptičnih krčih, že približno pol ure, preden sem jo sprejel, ter še nato približno pol ure.
Glede na dolžino in jakost napada je bilo ogroženo življenje psičke. S pravilnim zdravljenjem in s prizadevanjem lastnikov se je psička po dveh dneh izvlekla iz napadov in je zdaj že skoraj takšna kot pred napadi. Lastniki bodo še naprej redno dajali zdravila proti epilepsiji, redno hodili na kontrolo krvi in psička bo kljub tako hudim napadom lahko dočakala še veliko radostnih pasjih let!

Tudi pri psih se torej pojavlja epilepsija. Če je ugotovljena pri mlajših letih je sicer težje obvladljiva vendar je. Zgoraj opisani primer potrjuje, da je potrebno biti pri zdravljenjih vztrajen, zaupati v veterinarja in zdravila, jih pravilno in pravočasno dajati in uspeh je zagotovoljen. Terapija epilepsije je sicer doživljenjska a z zdravili pasje življenje ni nujno res „pasje“ ;).   ...to lahko preberete tudi tukaj: http://druzinarije.com/

Ni komentarjev:

Objavite komentar