ponedeljek, 4. januar 2016

 Samota ubija


Je že tako, da tudi če ne daš kaj dosti na praznovanje novega leta, da imaš v tem obdobju, hočeš-nočeš več časa za razmišljanja.... In tako (zopet) pade ideja o oživitvi mojega bloga izpred OHOHO let....

Do prejetja odgovora "članov" mojega bloga na prejšnje vprašanje vam ne bom zastavljal novega. Ko oddelamo prejšnje -dobite novo kost za glodanje! ;)

Danes sem naletel na tole TED objavo http://www.ted.com/talks/robert_waldinger_what_makes_a_good_life_lessons_from_the_longest_study_on_happiness#t-217434, v kateri že četrta ekipa -generacija Harvardskih raziskovalcev raziskuje pojem sreče v življenju posameznikov, ki jih spremljajo že več desetletij.
Zaenkrat (po 75 letih ;)) je en ključnih rezultatov raziskave, da je za srečno in polno življenje BISTVENO odlično komuniciranje z drugimi -predvsem s partnerjem, prijatelji,.... Na dolžino in kakovost življenja tako po tej dolgoletni študiji ne vpliva noben drug merljiv element (nivo testosterona,...) kot ravno sreča in odnos s partnerjem, prijatelj ter družbo. Samota, če jo je več kot si jo želimo, ubija, oz. slabša nivo življenja.

Sreča oživlja

Sem srečen, da imam ob sebi tako srčno in odlično partnerko, dve prijazni in navihani hčeri, super razumevajočo širšo družino ter zanimive prijatelje. Hvala, da ste!

Srečno, pa veliko konstruktivnih debat, z vam bližnjimi, v 2016 vam želim! g.

Ni komentarjev: